Onze Buurt: € 60.000,= voor de beste buurtplannen

Hoe belangrijk samenwerking en verbinding in een buurt is, is tijdens de coronacrisis meer dan ooit duidelijk geworden. De jury van Onze Buurt heeft dan ook hoge verwachtingen voor de buurtprojecten editie 2020.

Onze Buurt heeft 60.000 euro in kas voor projecten van actieve Limburgers die iets moois willen voor hun omgeving. De projecten moeten bijdragen aan de verbinding tussen bevolkingsgroepen.

Iedere inwoner in onze buurt kan een initiatief starten en het project wordt door de buurtbewoners zelf uitgerold. Buurten kunnen tot en met 27 augustus inschrijven om kans te maken op een budget van tienduizenden euro’s, voor de uitvoering van een project. Dat kan een ding zijn (zoals een openbare keuken, bijzondere speeltuin of multi-culti moestuin), maar het mag ook een activiteit zijn (zoals een wekelijkse ontmoeting tussen jong en oud, een cursus voor bewoners van een appartementencomplex of elke maand een klusjesmiddag voor ‘verveelde’ tieners).

De jury verdeelt de prijzenpot onder alle finalisten in een royale hoofdprijs en een aantal stevige aanmoedigingsprijzen. Uitgebreide uitleg en het inschrijfformulier staan op www.onzebuurt.eu.

Terug naar overzicht