Keukenbrand in woning Laurierstraat Nederweert

Zaterdagmiddag 28 oktober rond half vier is de brandweer van Nederweert uitgerukt voor een keukenbrand in een woning van de Woningvereniging Nederweert aan de Laurierstraat in Nederweert.

Keukenbrand
De buurman Sjors Uuldriks van de woning waar brand was, stond te koken toen hij plotseling een sterke brandlucht rook. Hij meende eerst dat zijn eten aan het aanbranden was, maar dat bleek niet het geval. Hij zag bij de buren wel flinke rook uit een afvoerkanaal komen. Hij bedacht zich geen moment en belde aan. Het zoontje des huizes deed de deur open. Hij was alleen thuis en had niks van de brand gemerkt omdat de keukendeur dicht was. Toen de toegesnelde buurman de deur opendeed, ontdekte hij een grote vlammenzee in de keuken.

Blussen
Sjors Uuldriks belde meteen 112, haalde een brandblusser bij andere buren en bluste het vuur. De brandweer heeft de brand verder geblust en de woning gecontroleerd of er misschien nog meer mensen thuis waren. Dit bleek gelukkig niet het geval.

Het jongetje en de buurman zijn door het ambulancepersoneel onderzocht omdat ze beide wat rook hadden ingeademd. Het kind is opgevangen door buurtbewoners. Verder raakte niemand gewond. Wat de oorzaak van de brand is, wordt nader onderzocht.

Heldendaad
Op 6 november zijn twee medewerkers van de woningvereniging naar Sjors Uulderiks gegaan om hem namens de woningvereniging hartelijk te bedanken voor deze heldendaad.

Chapeau Sjors en alle andere buurtbewoners!

Terug naar overzicht