Huurverhoging 2020

Deze week ontvangen al onze huurders een brief met de jaarlijkse huurverhoging die ingaat op 1 juli.

We hebben besloten deze huurverhoging voor 2020 toch door te voeren. In deze onzekere tijden willen wij ons werk zo goed mogelijk blijven doen. Daarvoor is het belangrijk dat onze financiële middelen stabiel blijven, voor nu en voor de aankomende jaren. Dat is nodig om onze dienstverlening, het onderhoud en de nieuwbouw te waarborgen.

Misschien komt u in aanmerking voor huurbevriezing of huurverlaging?
Heeft u een laag inkomen en een hoge huur? Misschien komt u in aanmerking voor huurbevriezing. Dan hoeft de huurverhoging niet te worden betaald.  Soms is het zelfs mogelijk huurverlaging aan te vragen. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Kijk op de website van de Woonbond en doe daar de online check.
Let op! Een aanvraag voor huurbevriezing moet vóór 1 juli 2020 bij ons binnen zijn. Dat is namelijk de datum dat de huurverhoging in gaat. Huurverlaging kunt u het hele jaar aanvragen.

Heeft u inkomensverlies door de coronacrisis?
Vooral ZZP’ers , flexwerkers en mensen die in de horeca werken kunnen te maken krijgen met inkomensverlies. Hierdoor is het mogelijk dat ook u als huurder in betalingsproblemen komt en u de huur niet goed meer kunt betalen. Als dit het geval is en u verwacht problemen, neem dan meteen contact met ons op. Wij kijken graag samen naar een oplossing en denken met u mee.

Heeft u vragen over de huurbetaling of is iets niet duidelijk, laat het ons gerust weten
Onze woonconsulent Robin Sijben helpt u graag. U bereikt Robin via r.sijben@wvnederweert.nl of (0495) 63 20 50.

Met maatwerk en zorg voor elkaar proberen we deze moeilijke periode samen goed door te komen. 
Ik wens u alle sterkte en gezondheid toe.
Corry Keulen, directeur-bestuurder

 

Terug naar overzicht