Dag van de Duurzaamheid

Duurzaamheid: Hou het simpel en begin!

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema voor ons allemaal. Energiebesparing, gasloos gaan, verminderen CO2 uitstoot, gescheiden afval: teveel om op te noemen en teveel om tegelijk te doen.

Wat kunnen we al meteen vandaag gaan doen?
Op ons kantoor drinken we vandaag Fairtrade koffie en thee en is er Fairtrade chocolade. Ons plastic verzamelen we apart, net als ideeën voor dagelijkse duurzaamheid. Die plakken we op geeltjes in de kantine.
Dit kunnen wij meteen doen. Wat kunt u al doen?

Onze visie: Het is 2040 en ....
Woningvereniging Nederweert wil graag stap voor stap een bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederweert.
Samen met onze samenwerkingspartners Woningstichting Domus uit Roermond en Woningstichting St. Joseph uit Stramproy zijn we afgelopen maand aan de slag gegaan om, aan de hand van de methode Natural STEP, onze duurzaamheidsvisie voor de lange termijn ( 2040) op te stellen.
Door dit met alle medewerkers te doen, weet iedereen waarom we aan duurzaamheid verder willen werken; wat we er mee bedoelen; wat we willen gaan doen en hoe we dat willen gaan doen.

Het schema van Natural Step vindt u hiernaast.

Stap voor stap :Samen met huurders en stakeholders
Op dit moment zijn we druk bezig om de conceptvisie en ambities uit te werken naar ideeën en activiteiten voor de korte termijn ( komende 3 jaar ), die we gaan bespreken met onze huurders, de gemeente en andere organisaties.

100 aanmeldingen voor het plaatsen van zonnepanelen
Vandaag hebben het bericht ontvangen dat 100 maatwerkadviezen zijn geaccepteerd door onze huurders. 72 woningen zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen. De overige 28 woningen staan ingepland. Een mooi bericht op de dag van de duurzaamheid.

 

Terug naar overzicht