Bewonersvereniging De Drie Lelies bestaat 25 jaar

Bewonersvereniging De Drie Lelies bestaat 25 jaar. Om dit heugelijk feit te vieren was er op zaterdag 11 november een gezellige middag voor bewoners, vrienden en bekenden.

Oprichting
Het gebouw is op 1 augustus 1992 in gebruik genomen. Op 11 november 1992 is de bewonersvereniging De Drie Lelies opgericht. 

Historie
Bijna iedere dag was en is er in de Algemene Ruimte iets te doen. Kaarten, zoals duizenden, bridgen, sjoelen en meer. Ondertussen wordt er koffie gedronken en worden spannende verhalen verteld. Verder wordt er elk jaar een nieuwjaarsreceptie gehouden. Zijn er verkleedpartijen met carnaval, Sinte Merte met roggebrood en balkenbrij, een kerstbrunch en zo verder.

In de zomer, bij mooi weer, wordt er op de fiets op uitgetrokken, over alle wegen rond Nederweert, maar vooral over alle paden langs de velden en door het bos. Bèr Bijlmakers rijdt altijd voorop. Soms is er een bezienswaardigheid, maar zeker wordt er een terrasje gepikt om daarna weer huiswaarts te keren. Lange tijd en met veel geestdrift is er, in een goede sfeer, veel bereikt.

Nieuwe en wat jongere bewoners namen het stokje over. Met veel energie en nieuwe ideeën zijn zij aan de slag gegaan. Er is actie, en in de zomer zie je een mooie grote tent. Een gelegenheid voor heerlijke barbecues, snacks, broodjes worst, met een fruithapje toe. Zelfs een keer een garnalen speciaal. Met veel enthousiasme en sfeer geserveerd. Steeds is weer iets nieuws te doen of in aantocht. Gelukkig komt er weer meer leven in de brouwerij.

Naast de vele mooie en gezellige momenten waren er ook droevige zaken. Van veel geliefden is afscheid genomen. Dan is meevoelen, laten merken dat men er niet alleen voor staat mogelijk een steun. Dan zijn sociale contacten belangrijk. Ook hier is het samen delen, samen doen onontbeerlijk.

Drie Lelies in het zonnetje gezet
De bewoners van ‘de Drie Lelies’ zijn zeer actief in en rond hun wooncomplex. Zo onderhouden ze o.a. de openbare ruimte grotendeels zelf. Dit is de gemeente en de woningvereniging opgevallen en om dit initiatief te ‘waarderen’ hebben ze de aanplant rondom het complex gefinancierd. Ook de vlaggenmast kreeg, met medewerking van de PSW, een grote opknapbeurt. Het geheel werd een feestelijk gebeuren. Leo Raaphorst heeft hier onderstaand gedicht over geschreven.

Een gemeenschap groeit door delen,
Van gevoelens of gewoon een Goede dag,
Elkander helpen, kaarten, koersbal spelen,
Samen eten, sjoelen, ’n lied, ‘n lach.

Met steun en medewerking van de woningvereniging, de gemeente, de gezondheidszorg en vele anderen kan de vereniging, met grote dankbaarheid, terug kijken op 25 mooie jaren.

Jubileum
Het 25-jarig jubileum werd zaterdag 11 november gevierd in Gasterij de Ontmoeting in Zorgcentrum St. Joseph Nederweert. Om 13.00 uur was er een brunch voor de bewoners met aansluitend van 15.00 tot 18.00 uur een receptie voor familie, vrienden, bekenden en genodigden.

Voor een impressie van dit gezellige feest klikt u op de afbeelding hiernaast.

Terug naar overzicht