Woningaanpassing

Mensen die problemen ondervinden bij het zelfstandig voeren van hun huishouden én hiervoor zelf geen oplossing hebben, kunnen een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die de gemeente uitvoert.

Soms kunnen bepaalde woningaanpassingen in uw woning het probleem oplossen. Een verzoek voor een woningaanpassing kunt u indienen bij het Wmo-loket in het gemeentehuis. Algemeen gebruikelijke voorzieningen worden door de gemeente niet vergoed en moet u zelf aanschaffen. Hierbij kunt u denken aan een thermostaatkraan, beugels, douchezitjes of een douchekop op glijstang.

De gemeente zal bij een verzoek om woningaanpassing altijd eerst kijken of verhuizing naar een geschikte woning een mogelijk goedkoper en zinvol alternatief is. De gemeente werkt hierin samen met Woningvereniging Nederweert om te bekijken of er een geschikte woning beschikbaar is of op korte termijn beschikbaar komt.

Een verzoek voor een woningaanpassing moet zo spoedig mogelijk ingediend te worden bij het Wmo-loket in het gemeentehuis. De gemeente beoordeelt vooraf of de aanpassing of verhuizing noodzakelijk is. Als u in aanmerking komt voor een woningaanpassing wordt bepaald wat uw eigen bijdrage of eigen aandeel is.