Rolstoeltocht

Het blijkt een succesformule: een tocht georganiseerd door vele enthousiaste vrijwilligers voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Er werd genoten van elkaar, de muziek, de omgeving, de natuur en vooral ook de aandacht.

De organisatie is er in geslaagd er ook dit jaar weer een mooie avond van te maken
Woensdag 13 juni verzamelden zich ongeveer 55 deelnemers. De burgemeester heette hen welkom en wenste eenieder een gezellige tocht. Het weer was prima, niet te warm en droog! 4,5 kilometer werd er door Nederweert en Budschop gerold.
Halverwege werd gestopt bij Jong Nederland. Tijd voor een lekker kopje koffie of thee met een stukje vlaai en muziek erbij. Er was zelfs ruimte voor een dansje.

Het geluid van de harmonie kwam steeds dichterbij
Wat een verrassing: de harmonie St. Joseph begeleidde speciaal voor deze gelegenheid de deelnemers naar het eindpunt. Op sommigen een emotionele indruk achterlatend.

Samenwerking maakt dit mogelijk
Stg. Land van Horne, Sport Nederweert, Stg. Kindervakantiewerk Nederweert, Stg. Platform Gehandicapten Nederweert, Stg. De Zonnebloem afdeling Nederweert, PSW, Woningvereniging Nederweert en gemeente Nederweert hebben zich hiervoor met veel plezier ingezet.

Er is genoten van elkaar, de omgeving, de natuur en de aandacht
Zoals bleek uit enkele gesprekjes tijdens de tocht; er is niet altijd tijd of de mogelijkheid om onze ouderen mee naar buiten te nemen. Een woordje, een luisterend oor, maar ook de rust en de geluiden van de natuur.....er is zo weinig voor nodig om deze mensen een geluksmomentje te bezorgen...

Terug naar overzicht