Kerngezond

Leefbaarheidsfonds

Hart voor de wijk

Maak gebruik van ons leefbaarheidsfonds

Als woningvereniging vinden we het belangrijk dat u zich helemaal thuis voelt. Niet alleen in uw eigen huis, maar ook in uw straat of wijk. Met ons Leefbaarheidsfonds ondersteunen we initiatieven van bewoners op het gebied van leefbaarheid. Oftewel: ideeën die uw woonomgeving mooier, gezelliger of veiliger maken. Ten slotte weet u zelf het best wat uw wijk nodig heeft.

Heeft u een idee op het gebied van leefbaarheid, maar krijgt u het zelf niet van de grond? Doe dan een beroep op ons leefbaarheidsfonds.

Aanvraagformulier leefbaarheidsfonds


Eigen initiatief

Leefbaarheid is niet alleen een zaak van de woningvereniging. Als buurtbewoners kunt u zelf veel doen om de wijk leefbaar te houden. Bijvoorbeeld door samen een activiteit te organiseren, zoals een buurtbarbecue of een straatspeeldag. Dit soort initiatieven juichen wij van harte toe. Maar omdat we dit zien als een zaak van de bewoners, komen ze niet in aanmerking voor vergoeding vanuit het leefbaarheidsfonds.

Waarvoor is het leefbaarheidsfonds dan wel bedoeld?

Voor initiatieven:

  • van buurtbewoners, voor buurtbewoners
  • in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties
  • met een (liefst) structureel karakter
  • waarbij bewoners zelf een actieve rol oppakken
  • die zonder hulp niet van de grond komen

Wat doet de woningvereniging?

Wilt u een beroep doen op het leefbaarheidsfonds? Gebruik dan ons aanvraagformulier om uw idee toe te lichten. Hoe uitgebreider de informatie, des te beter kunnen wij uw initiatief beoordelen. Voldoet uw idee aan de voorwaarden, dan bieden wij ondersteuning in de vorm van advies, hulp of een financiële bijdrage. Samen houden we uw wijk leefbaar!

Ook in uw wijk

Op zoek naar inspiratie? Neem een kijkje bij onze actuele of onlangs gerealiseerde leefbaarheidsprojecten.